Hoe werkt u nieuwe medewerkers in tijdens de huidige ‘coronacrisis’?

Met de huidige maatregelen van het kabinet kan het lastig zijn om momenteel een nieuwe medewerker in te werken. Iedereen wordt namelijk gevraagd om zowel binnen als buiten 1,5 meter afstand van elkaar te houden en om zoveel mogelijk thuis te werken.

Echter maakt dit het inwerken van een nieuwe medewerker niet onmogelijk. DuynBorgh adviseert bedrijven om gebruik te maken van Quick Assist of TeamViewer.

Quick Assist staat standaard op iedere Windows 10 pc geïnstalleerd. Met dit programma kan een gebruiker een andere pc bedienen om uitleg te geven zonder het apparaat rechtstreeks te hoeven aanraken. TeamViewer heeft dezelfde functie.

Dit betekent dus dat u een medewerker kunt inwerken zonder dat u samen achter dezelfde pc of hetzelfde bureau hoeft te zitten. Het enige wat u nodig heeft is twee pc’s op dezelfde werkvloer die 1,5 meter uit elkaar staan. Zo kunt u makkelijk met elkaar communiceren terwijl u naar hetzelfde scherm en dezelfde inhoud kijkt.

Uiteraard kunt u op deze manier ook vanuit huis iemand assisteren mocht dit nodig zijn. Het programma werkt op iedere pc en op iedere locatie met een internetverbinding.


  • Quick Assist staat standaard op iedere Windows 10 pc geïnstalleerd.

Klik hier voor de uitleg van dit programma.

  • U kunt TeamViewer gratis downloaden indien u geen pc met Windows 10 hebt of wanneer Quick Assist niet geïnstalleerd is.

Klik hier om TeamViewer te downloaden.


Indien u hulp nodig heeft bij het gebruik van deze programma’s dan kunnen wij u daarbij ondersteunen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0252-420415 of per e-mail via info@duynborgh.nl.