7 dingen die je niet moet zeggen tijdens een sollicitatiegesprek

Het is belangrijk om tijdens een sollicitatiegesprek een goede indruk te maken. Het eerste contactmoment is namelijk enorm belangrijk als je kans wilt maken op de baan. Hieronder staan een aantal dingen die je beter niet kunt zeggen tijdens het eerste gesprek.

 

Wat doet het bedrijf precies?

Je hoeft niet alles te weten, maar bekijk minimaal de website van het bedrijf goed. Als je hier namelijk vragen over krijgt en je weet het antwoord niet, dan kom je onvoorbereid en ongeïnteresseerd over. Het jaar van oprichting, de naam van de CEO, het aantal werknemers en de diensten of producten zijn gegevens die je daarom beter even uit je hoofd kunt leren. Neem een pen en papier mee voor notities. Laat zien dat je geïnteresseerd bent en noteer belangrijke dingen die verteld worden tijdens het gesprek.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

Tijdens het eerste gesprek begin je nooit over de arbeidsvoorwaarden. In dit stadium wordt gekeken of je geschikt bent voor de baan en of je bij het bedrijf past. Pas tijdens het tweede of derde gesprek wordt er gesproken over de arbeidsvoorwaarden. Oh, en begin vooral niet over je vakantiedagen!

Mijn vorige baas was een %#!@#

Ook al was je vorige baas niet je beste vriend, je geeft nooit af op je vorige werkgever tijdens een sollicitatiegesprek. Degene waarmee je een gesprek hebt kan dan denken dat je dit ook ooit over hem of haar zal zeggen.

Ik heb alles over voor deze baan!

Je mag enthousiast zijn, maar de werkgever zit niet te wachten op iemand die wanhopig is. Je kan veel beter uitleggen waarom je geschikt bent voor de baan die aangeboden wordt. Vertel waarom je de beste kandidaat bent voor de baan.

Ik ben misschien iets te perfectionistisch.

Dit zijn holle woorden. De werkgever verwacht van je dat je je 100% inzet voor het bedrijf. Zeggen dat je perfectionistisch bent hebben ze waarschijnlijk al honderd keer eerder gehoord. Het voegt dus niks toe aan het gesprek.

Ik heb niet veel ervaring…

Je hebt net je opleiding afgerond en hebt nog niet veel ervaring. Hier is niks mis mee, maar zeg het niet tijdens een sollicitatiegesprek. Benadruk juist de positieve kanten, dit is wat de werkgever wil horen. Geef ze geen voorbeelden om niet voor jou te kiezen.

Ik heb geen vragen.

Het einde van het gesprek is het moment om een aantal vragen te stellen. Je toont op deze manier interesse, en laat zien dat je geluisterd hebt tijdens het gesprek. Schrijf de vragen eventueel kort op zodat je ze niet vergeet.